Strippenkaart bestellen?

Kom je regelmatig Floaten. dan is een strippenkaart van harte aanbevolen. Met de strippenkaart reserveer je nog sneller en makkelijker en daarnaast heb je ook nog financieel voordeel. Omdat je 10 sessie in één keer afneemt ontvang je een korting.

  • Eén keer afrekenen voor 10 sessies

  • 95 euro voordeel met de strippenkaart

  • Reserveren gaat nog makkelijker en sneller

  • Strippen worden automatisch verwerkt

  • Ontvang op tijd een bericht als de strippen vernieuwd moeten worden

Lichamelijk effecten van floating

Het gewichtloze effect van floaten zorgt ervoor dat de spieren en gewrichten van het lichaam kunnen ontspannen, waardoor de bloedstroom toeneemt en spierweefsel sneller wordt hersteld en het lichaam wordt genezen. Dit is vooral gunstig voor mensen met blessures of chronische pijn.

Het is aangetoond dat floaten de genezing van gebroken botten en verstuikte gewrichten versnelt, soms twee keer zo snel.

Floattherapie heeft succes geboekt bij het verlichten van chronische pijnen zoals nek- en rugpijn, en bij problemen met de uitlijning van de wervelkolom. Er is zelfs aangetoond dat ze de pijn verlichten van aandoeningen zoals artritis en fibromyalgie. Floaten in combinatie met de juiste massage kan op lange termijn de pijn verlichten.

Tijdens het floaten geef je je lichaam de tijd om te rusten en te herstellen, en heeft het immuunsysteem de mogelijkheid om naar een hogere versnelling te schakelen, waardoor de immuunrespons van je lichaam wordt versterkt.

Je lichaam rust en hersteld sneller in een floatcapsule.Dit betekent dat je meer kunt trainen zonder daarbij het lichaam over te belasten. Het water in de floatcapsule heeft als bijkomend voordeel dat het verzadigd is met Epsom-zouten, die bekende genezende effecten hebben, waardoor gifstoffen en melkzuur beter worden afgevoerd ,  daardoor is de hersteltijd korter. Dit is met name voor topsporters van belang. In combinatie met massage kan het herstel nog verder worden bevorderd.

Mentale effecten van floating

Het ontbreken van externe prikkels is uiterst zeldzaam in onze moderne samenleving. Tijdens het floaten zijn er geen externe prikkels en kun je echt volledig tot rust komen. Gebruikers ervaren een diepe kalmte. Deze mentale onderbreking van de wereld vermindert de stress en biedt de psychologische voordelen van een gevoel van innerlijke rust.

Uitschakeling van zintuigen stelt de geest in staat om de theta-toestand te bereiken, een dromerige toestand die de meeste mensen alleen ervaren wanneer ze op het punt van slaap zijn of direct na het ontwaken in de ochtend. Deze hersengolven met een lagere frequentie, voornamelijk gegenereerd door de rechterhersenhelft worden ‘de staat van inspiratie’ genoemd en er is bewijs, zowel anekdotisch als wetenschappelijk, om een ​​toename van gevoelens te ondersteunen van creativiteit bij dit soort hersengolven.

Floaten is een hulpmiddel voor mensen met slapeloosheid of andere slaapstoornissen. Floaten is effectief voor mensen die bijvoorbeeld moeilijk in slaap vallen.  Floaten kan zelfs worden gebruikt om gevoelens van “jetlag” te verminderen die worden veroorzaakt door veranderingen in tijdzones of om slaapschema’s te resetten voor degenen die dat nodig hebben om een ​​gezond slaapniveau te behouden.

Floaten zorgt ook voor een natuurlijke toename van dopamine en andere neurotransmitters, die gevoelens van euforie opwekken en mentale ontspanning bevorderen. Dit heeft zowel de subjectieve voordelen van een gevoel van welzijn als de mentale voordelen van een meer uitgebalanceerde hersenchemie.