Floaten

Door het hoge gehalte Epsom-zout in de floatcapsule blijf je moeiteloos drijven. Doordat de watertemperatuur en de luchttemperatuur in de capsule nagenoeg gelijk is aan de lichaamstemperatuur krijg je het gevoel van totale gewichtloosheid. Het is ook donker en stil in de capsule, tenzij je ontspannende muziek wilt hebben of het licht aan wilt. Door de gewichtloosheid en stilte komt het spier-skeletstelsel en het zenuwstelsel in een staat van diepe ontspanning en sereniteit terecht, waarin je lichaam en geest tot rust komen. Voordelen zijn; minder stress en een betere slaap. Een floatsessie duurt ongeveer 60 minuten.

Je hebt de volledige controle over het openen en sluiten van de capsule en over het licht erin.  Floaten is geheel privé in een afgesloten ruimte uitgerust met een douche. Vooraf douchen en na afloop nog een keer afspoelen. Handdoeken liggen klaar in de ruimte en zijn gratis te gebruiken. Er is ook gedacht aan professionele oordopjes om te voorkomen dat er water in je oren komt.

Na het floaten kun je lekker genieten van een kop koffie of thee en verder ontspannen in onze lounge of ontspanningsruimte.

Floating is goed voor lichaam en geest

Float-therapie helpt je te ontspannen wanneer het lichaam een ​​bepaalde mate van ontspanning bereikt, kan het positieve fysieke resultaten opleveren. Floaten zorgt voor verminderde spierspanning, verlaagde bloeddruk, minder stresshormonen en verhoogde endorfines.

Floaten is effectief gebleken bij het verminderen van angst. Een studie uit 2018 toonde aan dat een sessie van een uur in een floatcapsule in staat was tot een significante vermindering van angst en verbetering van de stemming bij de 50 deelnemers met stress- en angst gerelateerde stoornissen.

Er zijn een aantal publicaties verschenen waarin de potentiële therapeutische voordelen van floaten zijn onderzocht. De meest consistente waarneming tot nu toe was een significante vermindering van pijn en stressniveaus en toename in ontspanning gemeten voor en na het floaten. Van float-therapie is ook gemeld dat het de bloeddruk, hartslag en cortisolspiegels verlaagt. Huidige studies tot 2020 onderzochten de lange termijn impact van floaten bij patiënten met angststoornissen, anorexia nervosa, chronische pijn, fibromyalgie en slapeloosheid.

Gun jezelf de tijd om tot rust te komen.