Floaten Utrecht

Floaten Utrecht

Kom je uit Utrecht of omgeving? en ben je op zoek naar een mogelijkheid om te floaten? dan ben je van harte welkom bij Floating Center Nederland in Amersfoort. Vanaf Utrecht ben je met de auto in circa 20 minuten in Amersfoort. Ons floating center heeft twee gescheiden floatkamers, daardoor kunnen twee personen tegelijk maar afgezonderd van elkaar floaten.

Floaten Utrecht bereikbaarheid

Floating Center Nederland is met de auto makkelijk en snel bereikbaar. We zitten vlakbij de snelweg en dichtbij knooppunt Hoevelaken. Door de centrale ligging is het voor iedereen snel te bereiken. We beschikken over eigen parkeerplaatsen en parkeren is gratis.

Wil je met het openbaar vervoer komen? Dat kan natuurlijk ook. Het treinstation Schothorst bevind zich op zo’n 10 minuten loopafstand.

Floaten regio Utrecht en onderzoek naar effecten van floaten

Er zijn verschillende onderzoeken gedaan naar de effecten van floaten. In deze onderzoeken wordt op verschillende wijze aangetoond dat floaten gunstige effecten heeft op zowel het fysieke als met mentale aspect. Het is iedereen aan te raden om het eens een keer te proberen. Het beste effect wordt bereikt als je periodiek een floatsessie neemt.

Route naar Floating Center Nederland

Lichamelijk effecten van floating

Het gewichtloze effect van floaten zorgt ervoor dat de spieren en gewrichten van het lichaam kunnen ontspannen, waardoor de bloedstroom toeneemt en spierweefsel sneller wordt hersteld en het lichaam wordt genezen. Dit is vooral gunstig voor mensen met blessures of chronische pijn.

Het is aangetoond dat floaten de genezing van gebroken botten en verstuikte gewrichten versnelt, soms twee keer zo snel.

Floattherapie heeft succes geboekt bij het verlichten van chronische pijnen zoals nek- en rugpijn, en bij problemen met de uitlijning van de wervelkolom. Er is zelfs aangetoond dat ze de pijn verlichten van aandoeningen zoals artritis en fibromyalgie. Floaten in combinatie met de juiste massage kan op lange termijn de pijn verlichten.

Tijdens het floaten geef je je lichaam de tijd om te rusten en te herstellen, en heeft het immuunsysteem de mogelijkheid om naar een hogere versnelling te schakelen, waardoor de immuunrespons van je lichaam wordt versterkt.

Je lichaam rust en hersteld sneller in een floatcapsule.Dit betekent dat je meer kunt trainen zonder daarbij het lichaam over te belasten. Het water in de floatcapsule heeft als bijkomend voordeel dat het verzadigd is met Epsom-zouten, die bekende genezende effecten hebben, waardoor gifstoffen en melkzuur beter worden afgevoerd ,  daardoor is de hersteltijd korter. Dit is met name voor topsporters van belang. In combinatie met massage kan het herstel nog verder worden bevorderd.

Mentale effecten van floating

Het ontbreken van externe prikkels is uiterst zeldzaam in onze moderne samenleving. Tijdens het floaten zijn er geen externe prikkels en kun je echt volledig tot rust komen. Gebruikers ervaren een diepe kalmte. Deze mentale onderbreking van de wereld vermindert de stress en biedt de psychologische voordelen van een gevoel van innerlijke rust.

Uitschakeling van zintuigen stelt de geest in staat om de theta-toestand te bereiken, een dromerige toestand die de meeste mensen alleen ervaren wanneer ze op het punt van slaap zijn of direct na het ontwaken in de ochtend. Deze hersengolven met een lagere frequentie, voornamelijk gegenereerd door de rechterhersenhelft worden ‘de staat van inspiratie’ genoemd en er is bewijs, zowel anekdotisch als wetenschappelijk, om een ​​toename van gevoelens te ondersteunen van creativiteit bij dit soort hersengolven.

Floaten is een hulpmiddel voor mensen met slapeloosheid of andere slaapstoornissen. Floaten is effectief voor mensen die bijvoorbeeld moeilijk in slaap vallen.  Floaten kan zelfs worden gebruikt om gevoelens van “jetlag” te verminderen die worden veroorzaakt door veranderingen in tijdzones of om slaapschema’s te resetten voor degenen die dat nodig hebben om een ​​gezond slaapniveau te behouden.

Floaten zorgt ook voor een natuurlijke toename van dopamine en andere neurotransmitters, die gevoelens van euforie opwekken en mentale ontspanning bevorderen. Dit heeft zowel de subjectieve voordelen van een gevoel van welzijn als de mentale voordelen van een meer uitgebalanceerde hersenchemie.