Floaten in Amersfoort, de eerste vestiging in midden Nederland

Floating Center Nederland opent zijn eerste vestiging precies in het midden van Nederland namelijk Amersfoort. De vestiging in Amersfoort kun je vinden aan de Terminalweg 21-c. De locatie is snel en makkelijk vanaf de snelweg te bereiken. Er zijn (gratis) parkeerplaatsen voor de deur aanwezig.

Wat is floaten?

Floaten is drijven in een capsule met water waarbij het water is voorzien van een hoog gehalte zout (zoals de dode zee). Floaten is super gezond en heeft een positief effect op je mentale en fysieke gesteldheid. De capsules die bij Floating Center Nederland gebruikt worden zijn van i-sopod, dit zijn de beste floating cabines die er op het moment op de markt te vinden zijn.

floaten-in-amersfoort

Wat doet het floaten met je?

Er zijn twee manieren waarop floaten stress verlicht. De ene is fysiek en de andere mentaal. Fysiek remt het magnesiumsulfaat (Epsom-zout) in het water een specifiek hormoon (cortisol) dat je lichaam van nature aanmaakt en dat de chemische reactie in je hersenen veroorzaakt die tot stress leidt. De zintuiglijke ontbering van floaten ontspant je en stelt je op je gemak, wat ook stress vermindert. Er zijn tientallen onderzoeken gedaan naar de effecten van floaten en ze concluderen allemaal dat floaten leidt tot positieve resultaten voor de gemoedstoestand, ontspanning en herstel van vermoeidheid.

Naast algemene stressvermindering hebben onderzoeken ook aangetoond dat floaten kan leiden tot positieve resultaten bij de behandeling van ernstigere psychische stoornissen, waarvan er vele worden veroorzaakt door chronische of intense stress. Het is aangetoond dat depressie en angst sterk worden verminderd als gevolg van meerdere sessies en het is ook effectief gebruikt in individuele gevallen van de behandeling van PTSS. Net als de resultaten van stressvermindering, is er een component lichaamschemie en een mentale component. Hetzelfde geldt voor een verbeterde slaapkwaliteit waarvan bekend is dat deze wordt verbeterd door blootstelling aan magnesium en floaten.

Een groep die al jaren gebruik maakt van floating, zijn atleten. Zowel topsporters als recreatie sporters profiteren van floating sessies in onze vesting te Amersfoort. Het floaten helpt namelijk om melkzuur te verminderen, de chemische stof die zich na het sporten in de spieren ophoopt. Door dit te verminderen, gaat het spierherstel sneller, is stijfheid en spiervermoeidheid minder en wordt letsel voorkomen. Het is ook aangetoond dat de rust en ontspanning die het floaten biedt, helpt bij het concentreren. Zo zijn er meerdere sporters die een floatsessie gebruiken om te focussen op een belangrijke wedstrijd en dan nog scherper voor de dag komen.

Als u gaat Floaten in Amersfoort, dan kan de reden ook zijn dat u een betere doorbloeding nodig heeft. Een betere doorbloeding leidt tot pijnvermindering en daarom wordt floaten gebruikt om fysieke problemen te behandelen, zoals pijn in de rug van mensen, fibromyalgie en pijn die gepaard gaat met stress en spierspanning. Floaten is goed voor uw gewrichten en het is bekend dat het de energie en het bewegingsgemak verhoogt.

Creatieve mensen kennen en genieten al lang van de voordelen van floaten. Door in een float-capsule te zijn, kun je alleen en in alle rust opgaan met je gedachten zonder andere zintuigen te prikkelen. Dit opent het creatieve potentieel van je geest en stelt je in staat  van rust.

floaten amersfoort lounge
floating center nederland amersfoort
Zweven-en-alles-even-los-laten-heerlijk-ontspannen-door-middel-van-floaten-bij-float-center-nederland-in-Amersfoort-floaten-relax-ontspannen