Goed voorbereid naar floating
Wil je optimaal genieten en profiteren van je float afspraak? Lees dan onderstaande tips en adviezen:
- Kom 10 minuten voor aanvang van de afspraak, dan kunnen we je uitleggen hoe alles werkt en kun je optimaal gebruikmaken van de gereserveerde tijd.
- Het enige wat je mee moet nemen is badkleding. Handdoeken zijn aanwezig.
- Voordat je gaat floaten, niet scheren of ontharen.
- Bij grote huidbeschadigingen en/of wonden is het niet toegestaan om te floaten.
- Je gezondheid staat voorop. Heb je gezondheidsklachten? Raadpleeg dan altijd je huisarts of floaten geschikt is voor jou.
- Als je nuchter bent, ervaar je het beste de effecten van floaten. Gebruik daarom voor aanvang geen alcohol of andere drugs. Ook koffie wordt afgeraden. Na het floaten kun je bij ons een lekker (gratis) kopje koffie drinken.
- Een lichte maaltijd voor het floaten wordt aangeraden.
- Het is sterk aanbevolen om tijdens het floaten gebruik te maken van oordopjes zodat er geen water in je oren komt. Mocht er toch water in de oren komen, spoel je oren dan goed met schoon water.
- Haar onlangs geverfd? Dan kun je alleen floaten als je haar niet meer afgeeft.
- Als je lenzen gebruikt, neem dan je lenzendoosje en vloeistof mee. Lenzen dien je namelijk uit te doen tijdens het floaten.
- Ongesteld? Ook dan kun je gewoon floaten. Zorg wel dat je dezelfde voorzorgsmaatregelen hebt getroffen als wanneer je gaat zwemmen.
- Wij beschikken over eigen parkeerplekken. Mochten die bezet zijn, dan is er voldoende gratis parkeergelegenheid op nog geen 100 meter lopen.
1. Voorbereiding
Voordat u gaat floaten, krijgt u uitleg van een medewerker over het verloop van de sessie. U wordt gevraagd om gebruik te maken van oordopjes. Daarna neem je een korte douche om je huid schoon te maken en verzorgingsproducten te verwijderen.
Oordopjes; deze zijn ervoor om te voorkomen dat er water in de oren komen. Door het hoge zoutgehalte kan er kristalvorming ontstaan, wat een krakend geluid veroorzaakt. Dit is niet schadelijk maar wel vervelend
Douche; dit is verplicht voordat u plaats neemt in de floatcapsule.
2. In de floatcabine stappen
Stap na het douchen voorzichtig in de capsule ( het kan glad/glibberig zijn door het hoge zoutgehalte in het water.
Doe de klep dicht door aan de binnenkant de handgreep vast te pakken en naar beneden te trekken, totdat de klep volledig dicht is.
Het water in deze cabine is verwarmd tot temperatuur (ongeveer 35,5°C) en bevat een hoge concentratie Epsomzout (magnesiumsulfaat), waardoor je automatisch blijft drijven zonder inspanning.
3. Het floaten zelf
ga voorzichtig op de rug liggen met het hoofd naar de klep en de benen naar de andere zijde, ontspan. Voor een betere ondersteuning van het hoofd kunt u gebruik maken van de floatease neksteun (blauwe ring). Zodra u in het water ligt, sluit u de cabine. Het is volledig donker en stil. Tijdens het floaten ervaart je lichaam gewichtloosheid, wat zorgt voor diepe ontspanning van spieren en gewrichten. Ook je hersenen komen tot rust door de prikkelarme omgeving.
4. Einde van de sessie
Het einde ven de sessie wordt aangegeven door een muziekje dat begint af te spelen, dit is het moment om uit de floatcapsule te komen en te douchen (advies om geen gebruik te maken van douchegel of shampoo, dan kan het magnesium dat op de huid zit, de komende uren door de huid in uw spierweefsel dringen en dat is heel gezond.
5. Nadien
Na het floaten voel je je vaak fysiek ontspannen en mentaal helder. Veel mensen ervaren een vermindering van stress, spierpijn en slaapproblemen.
Floaten wordt regelmatig gebruikt voor stressvermindering, spierherstel, meditatieve ontspanning en zelfs bij burn-outklachten.