Dit is waarom je regelmatig moet floaten

De Amerikaanse arts  met de naam John C. Lilly heeft in 1954 de eerste floattank gebouwd met als doel wetenschappelijk onderzoek te doen naar de oorsprong van het bewustzijn. In de jaren zestig begon men steeds meer te experimenteren met floatkamers en floatcapsules. De eerste commerciële floattanks werden in de jaren zeventig gemaakt en zo ontstond er een nieuwe wellness faciliteit. Al snel werd floaten door verschillende wellness centers en spa’s als dienst aangeboden.  Inmiddels is floaten in veel landen enorm populair en helpt het veel mensen om te ontspannen en om onder andere van stress af te komen.

Floaten is super gezond, dat hebben diverse wetenschappelijk onderzoeken al aangetoond.  Er zijn veel redenen om regelmatig een uur drijvend, zwevend door te brengen in een floatcapsule. Een aantal redenen en voordelen zijn:

Uitschakelen van alle prikkels

Eenmaal in de floatcapsule worden alle externe prikkels uitgeschakeld; Geluid, licht en zwaartekracht. Je drijft (zweeft) gewichtloos in de capsule, daardoor komen de hersenen echt tot rust.

Creatief vermogen verhogen

Ja, het is echt waar! door floaten wordt je creatiever in een artikel van sciencedirect.com kun je hier meer over lezen.

Prestatie verhogend bij sport

Verschillende onderzoeken hebben aangetoond dat floaten prestatie verhogend werkt. Een studie uit 2016 is bij 60 topsporters een verbeterd psychologisch herstel waargenomen na intensieve training en inspanning.

Vermindering van angst en stress

Angst, stress en depressie zijn klachten waarbij floaten goed kan helpen om deze te verminderen of helemaal weg te halen. Hetzelfde geldt voor slaapproblemen, prikkelbaarheid en vermoeidheid.

Verminderd pijn

Last van schouders en nek? of last van spierpijn? Floaten verminderd pijn in spieren en gewrichten. Er zijn onderzoekers die zelfs beweren dat floaten helpt bij whiplash klachten.

Maakt je gelukkig

Floaten maakt je gelukkig! Verschillende kenners op het gebied van floaten beweren dat je na het floaten een gevoel van geluk ervaart. We krijgen van klanten vaak terug dat zij een innerlijke rust ervaren na het floaten.

Dit zijn een aantal redenen en voordelen van floating, zie ook onze andere pagina over voordelen van floaten

Floaten is een unieke manier van ontspannen in een prikkelarme omgeving waarbij de gezondheidsvoordelen legio zijn. Vooral in deze tijd waarbij stress een grote rol speelt en je hersenen continu geprikkeld worden, verdient je lichaam zo nu en dan volledige rust. Om ons heen zijn zoveel prikkels die steeds onze aandacht vragen. Denk maar eens aan je telefoon waarmee je op elk moment van de dag bereikbaar bent of de reclames op televisie. Overmatige prikkels van buitenaf en stress dragen bij aan versnelde veroudering en kunnen zelfs voor serieuze (gezondheid)problemen zorgen. Rust en ontspanning worden steeds belangrijker…