Hartelijk dank voor je reservering!

Goed voorbereid naar floating

Wil je optimaal genieten en profiteren van je float afspraak? lees dan onderstaande tips en adviezen

 • Kom 15 minuten voor aanvang afspraak, dan kunnen we je uitleggen hoe
  alles werkt en kun je optimaal gebruik maken van de gereserveerde tijd.
 • Het enige wat je mee moet nemen is badkleding. Handdoeken en
  verzorgingsartikelen zijn aanwezig.
 • Voordat u gaat floaten niet scheren of ontharen
 • Bij grote huidbeschadigingen en/of wonden is het niet toegestaan om te
  floaten.
 • Je gezondheid staat voorop. Heb je gezondheidsklachten? raadpleeg dan
  altijd je huisarts of floaten geschikt is voor jou.
 • Als je nuchter bent dan ervaar je het beste de effecten van floaten. Gebruik
  daarom voor aanvang geen alcohol of andere drugs. Ook koffie
  wordt afgeraden. Na het floaten kun je bij ons een lekker (gratis) kopje
  koffie drinken.
 • Een lichte maaltijd voor het floaten wordt aangeraden.
 • Het is sterk aanbevolen om tijdens het floaten gebruik te maken van
  oordopjes zodat er geen water in je oren komt. Mocht er toch water in de
  oren komen spoel je oren dan goed met schoon water.
 • Haar onlangs geverfd? dan kun je alleen floaten als je haar niet meer
  afgeeft.
 • Als je lenzen gebruikt, neem dan je lenzendoosje en vloeistof mee. Lenzen
  dien je namelijk uit te doen tijdens het floaten
 • Ongesteld? ook dan kun je gewoon floaten. Zorg wel dat je dezelfde voorzorgsmaatregelen
  hebt getroffen als wanneer je gaat zwemmen.
 • Wij beschikken over eigen parkeerplekken. mochten die bezet zijn, dan is er
  voldoende gratis parkeer gelegenheid op nog geen 100 meter lopen.

Mentale effecten van floating

Het ontbreken van externe prikkels is uiterst zeldzaam in onze moderne samenleving. Tijdens het floaten zijn er geen externe prikkels en je echt volledig tot rust komen. Gebruikers ervaren een diepe kalmte van geest. Deze mentale onderbreking van de wereld verminderd de stress en biedt de psychologische voordelen van een gevoel van innerlijke rust.

Uitschakeling van zintuigen stelt de geest in staat om de theta-toestand bereiken, een dromerige toestand die de meeste mensen alleen ervaren wanneer ze op het punt van slaap zijn of direct na het ontwaken in de ochtend. Deze hersengolven met een lagere frequentie, voornamelijk gegenereerd door de rechterhersenhelft worden ‘de staat van inspiratie’ genoemd en er is bewijs, zowel anekdotisch als wetenschappelijk, om een ​​toename van gevoelens te ondersteunen van creativiteit bij dit soort hersengolven.

Floaten is een hulpmiddel voor mensen met slapeloosheid of andere slaapstoornissen. Floaten is effectief voor mensen die bijvoorbeeld moeilijk in slaap vallen.  Floaten kan zelfs worden gebruikt om gevoelens van “jetlag” te verminderen die worden veroorzaakt door veranderingen in tijdzones of om slaapschema’s te resetten voor degenen die dat nodig hebben om een ​​gezond slaapniveau te behouden.

Floaten zorgt ook voor een natuurlijke toename van dopamine en andere neurotransmitters, die gevoelens van euforie opwekken en mentale ontspanning bevorderen. Dit heeft zowel de subjectieve voordelen van een gevoel van welzijn als de mentale voordelen van een meer uitgebalanceerde hersenchemie.

Lichamelijk effecten van floating

Het gewichtloze effect van floaten zorgt ervoor dat de spieren en gewrichten van het lichaam kunnen ontspannen, waardoor de bloedstroom toeneemt en spierweefsel sneller wordt hersteld en het lichaam wordt genezen. Dit is vooral gunstig voor mensen met blessures of chronische pijn.

Het is aangetoond dat floaten de genezing van gebroken botten en verstuikte gewrichten versnelt, soms twee keer zo snel.

Floattherapie heeft succes geboekt bij het verlichten van chronische pijnen zoals nek- en rugpijn, en bij problemen met de uitlijning van de wervelkolom. Er is zelfs aangetoond dat ze de pijn verlichten van aandoeningen zoals artritis en fibromyalgie. Floaten in combinatie met de juiste massage kan op lange termijn de pijn verlichten.

Tijdens het floaten geef je je lichaam de tijd om te rusten en te herstellen, en heeft het immuunsysteem de mogelijkheid om naar een hogere versnelling te schakelen, waardoor de immuunrespons van je lichaam wordt versterkt.

Je lichaam rust en hersteld sneller in een floatcapsule.Dit betekent dat je meer kunt trainen zonder daarbij het lichaam over te belasten. Het water in de floatcapsule heeft als bijkomend voordeel dat het verzadigd is met Epsom-zouten, die bekende genezende effecten hebben, waardoor gifstoffen en melkzuur beter worden afgevoerd ,  daardoor is de hersteltijd korter. Dit is met name voor topsporters van belang. In combinatie met massage kan het herstel nog verder worden bevorderd.