Floating  goed voor lichaam en geest

Float-therapie helpt je te ontspannen wanneer het lichaam een ​​bepaalde mate van ontspanning bereikt, kan het positieve fysieke resultaten opleveren. Floaten zorgt voor verminderde spierspanning, verlaagde bloeddruk, minder stresshormonen en verhoogde endorfines.

Floaten is effectief gebleken bij het verminderen van angst. Een studie uit 2018 toonde aan dat een sessie van een uur in een floatcapsule in staat was tot een significante vermindering van angst en verbetering van de stemming bij de 50 deelnemers met stress- en angst gerelateerde stoornissen.

Floating goed voor lichaam en geest

Er zijn een aantal publicaties verschenen waarin de potentiële therapeutische voordelen van floaten zijn onderzocht. De meest consistente waarneming tot nu toe was een significante vermindering van pijn en stressniveaus en toename in ontspanning gemeten voor en na het floaten. Van float-therapie is ook gemeld dat het de bloeddruk, hartslag en cortisolspiegels verlaagt. Huidige studies tot 2020 onderzochten de lange termijn impact van floaten bij patiënten met angststoornissen, anorexia nervosa, chronische pijn, fibromyalgie en slapeloosheid.

Floating: Voordelen voor Lichaam en Geest

Bij floaten drijf je moeiteloos door het hoge gehalte aan Epsom-zout in de capsule, wat zorgt voor een gevoel van gewichtloosheid en diepe ontspanning. De temperatuur van het water en de lucht in de capsule zijn bijna gelijk aan je lichaamstemperatuur, wat bijdraagt aan het gevoel van rust. Dit helpt bij het verminderen van stress, verbeteren van slaap en verlagen van spierspanning en bloeddruk.

Floaten biedt ook voordelen zoals minder stresshormonen en verhoogde endorfines. Het is bewezen effectief bij het verminderen van angst, zoals blijkt uit een studie uit 2018 waarbij een uur floaten leidde tot significante vermindering van angst en verbetering van de stemming. Andere studies hebben aangetoond dat floaten pijn en stressniveaus vermindert en ontspanning bevordert.

Floaten gebeurt in een privéruimte met douche. Na het floaten kun je verder ontspannen in de lounge met een kop koffie of thee.

Gun jezelf de tijd om tot rust te komen.